Alant Vrouw: 10 jaar zichtbare kwaliteit!

Alant Vrouw is opgericht in 2002 en is het eerste medisch centrum in Nederland dat volledig is gespecialiseerd in de behandeling van bekkenbodemklachten. Alant Vrouw biedt alle zorg onder één dak en hanteert een multidisciplinaire aanpak, dat wil zeggen dat diverse specialisten en paramedici, elk vanuit hun eigen achtergrond, bijdragen aan het behandelen van de klachten. Alant Vrouw heeft vestigingen in Amsterdam en in Bilthoven en werkt nauw samen met het UMC Utrecht, het AMC Amsterdam en VU medisch centrum. Alant Vrouw is sinds 2009 onderdeel van Bergman Clinics | Kliniek voor Vrouwenzorg.

Bij Alant Vrouw staat de kwaliteit van de zorg hoog op de agenda. Eén van de speerpunten is het continue meten en inzichtelijk maken van de kwaliteit van de geleverde zorg. Bij metingen onder meer dan 15.000 cliënten kreeg Alant Vrouw de afgelopen jaren gemiddeld een 8,8. Wij hebben met alle zorgverzekeraars afspraken gemaakt. Alle verzekerde behandelingen binnen de basiszorg worden daarom gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij bewaken onze wachttijden goed en wij garanderen u dan ook dat u altijd binnen twee weken bij ons op consult kan komen. Voor operatieve ingrepen streven wij ernaar dat clienten twee weken na de diagnose geopereerd kunnen worden.

Alant Vrouw heeft als 1e ZBC in Nederland een opleidingserkenning ontvangen van de MSRC (Medisch Specialisten Registratie Commissie) en is in 2006 door de consumentenbond uitgeroepen tot één van de beste zorginstellingen in Nederland betreffende de incontinentiezorg voor vrouwen.