Baby uitzet kopen met een beperkt budget

De gemiddelde baby uitzetlijst lijkt eindeloos. Toch zijn de meeste spullen op de lijst noodzakelijk om je baby straks goed te kunnen verzorgen. Wandelwagens, luiertassen, schommelstoelen en autostoelen. Als je niet voorzichtig bent, is het gemakkelijk om je hele budget aan slechts één ding te spenderen. Daarom is het belangrijk om vooraf een goede strategie te bedenken. Wij geven je enkele tips waarmee je wat geld kunt besparen tijdens deze toch wel prijzige tijden.

Stel vooraf je eigen baby uitzetlijst samen

Dit kunnen we niet genoeg benadrukken. Stel vooraf een lijst op en koop alleen dingen die op de lijst staan! Het kan erg verleidelijk zijn om toch nog even een extra schattig babymutsje in je mandje te gooien als je die toevallig tegenkomt. Als je geld wilt besparen is dit alleen niet zo handig. Maak en plan en houd je daar dus aan!

Probeer eerst spullen te lenen

Veel vrienden en familie zullen nog wel wat babyspullen op zolder hebben liggen die niet meer gebruikt worden. Maak hier gebruik van en kijk ze lief aan. Dit is de goedkoopste en makkelijkste manier om met een beperkt budget een volledige uitzetlijst bij elkaar te krijgen. Het zijn dan misschien niet de nieuwste babyspullen maar dat is in de meeste gevallen ook helemaal niet nodig.

Koop in fases

Je hebt niet alle spullen op je uitzetlijst in één keer nodig voor je baby. De meeste pasgeborenen slapen in wiegen, het is dus niet nodig om direct al een kinderbedje te kopen. En die kinderstoel heb je de eerste paar maanden ook zeker nog niet nodig. Vergeet echter niet dat je wel onmiddellijk een autostoel nodig hebt en zorg ervoor dat deze ruim van tevoren goed is geïnstalleerd in de auto. Anders is de kans aanwezig dat je je kleintje nog niet mee naar huis mag nemen uit het ziekenhuis.

Koop tweedehands babyspullen

Je moet wat onderzoek doen naar bepaalde items om er zeker van te zijn dat ze gebouwd zijn volgens de huidige veiligheidsrichtlijnen (zoals wiegjes en autostoelen, bijvoorbeeld), maar andere spullen zoals kinderwagens, kinderstoelen en babyfoons zijn allemaal prima om tweedehands te kopen.